понеділок, 16 березня 2015 р.


ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ 
ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРНЕТ – РУСУРСІВ
Мирослава Мартинюк, учитель інформатики пачаткових класів,
Ганнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 
 Анотація.Сьогодні проблема організації міжмережного обміну даними і побудови на цій основі глобальних комп'ютерних мереж вирішена не тільки на концептуальному, але й на практичному, прикладному рівні. Існує досить велика кількість мереж, що успішно вирішують проблеми організації віддаленого доступу до найрізноманітніших розподілених інформаційних і обчислювальних ресурсів.

Сьогодні проблема організації між мережного обміну даними і побудови на цій основі глобальних комп'ютерних мереж вирішена не тільки на концептуальному, але й на практичному, прикладному рівні. Існує досить велика кількість мереж, що успішно вирішують проблеми організації віддаленого доступу до найрізноманітніших розподілених інформаційних і обчислювальних ресурсів.
Останнім часом найбільше розповсюдження і широку популярність серед абсолютної більшості користувачів комп'ютерних систем отримала мережа Internet, яка, безсумнівно, заслуговує на те, щоб розглянути її більш детально. Ще до того, як Internet набула такого значного поширення серед користувачів мережних інформаційних технологій, вже були відомі і успішно використовувалися спеціалізовані системи, що дозволяли отримати той чи інший вид інформаційних послуг або навіть цілий комплекс таких послуг.
Наприклад, для розсилання електронної кореспонденції, читання електронних варіантів останніх новин, організації прямого спілкування в режимі діалогу між окремими користувачами широко використовувалися і використовуються сьогодні такі мережні служби, як CompuServe, America Online та ін.
Мережа Internet - вікно в інформаційний світ людства. І наскільки воно буде широким в Україні, залежить і від процесів, що відбуваються в UAnet, і від Державної політики в цій сфері. Якісний і прийнятний за ціною доступ до Internet - зараз одна з насущних вимог українського користувача. Із збільшенням кількості споживачів послуг Internet в Україні дуже гостро встало питання про розвиток високошвидкісних мереж доступу, що відповідають потребам і можливостям українців. Але крім рівня життя потенційних споживачів мережевних сервісів, на розвиток Internet в країні впливає телефонна щільність, якість ліній зв'язку, почасова оплата за користування ними, взаємини між провайдерами і телекомунікаційними операторами і т.д.
І все-таки, не дивлячись на цілий ряд проблем, UAnet розвивається досить бурхливо. А якщо відштовхуватися від невисокого рівня життя українців, темпи зростання вітчизняної Internet навіть вище, ніж в країнах, де населення забезпечене трохи краще.

З кожним днем Інтернет-технології знаходять у світовій практиці застосування в різних галузях знань (освіта, наука, техніка, медицина тощо). Не є виключенням і наша країна.
За останніми даними український ринок Інтернету щороку зростає на 37-43%, а європейський - на 29-33%, але бум у Європі вже частково пройшов, а у нас він лише ще наближається, тому за цим показником наша держава займає одне з перших місць у світі і це подає надію на те, що Інтернет буде досить активно розвиватися в Україні.
Інтернет - це не тільки досить зручний засіб для оперативного пошуку необхідної інформації, а й засіб для спілкування, ведення власного бізнесу та ще багато інших застосувань можна назвати, список їх з кожним днем постійно зростає. Людина, яка має контакти з іноземними партнерами і не має доступу до Інтернету - це просто людина минулого, бо вона не має змоги так швидко і оперативно вирішувати поставлені завдання як ті люди, які використовують Інтернет. Кожен громадянин України , використовуючи інтернет, оплачує комунальні послуги,  замовляє різні товари і перераховує кошти на їх оплату, підтримує зв'язок з різними банками, спілкується з людьми  різних країн.Отже,
питання використання глобальної інформаційної мережі Internet є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері інформатизації.


6 коментарів:

  1. Дуже цікавий та змістовний матеріал!

    ВідповістиВидалити
  2. Крамаренко В.В.
    Останнім часом найбільше розповсюдження і широку популярність серед абсолютної більшості користувачів комп'ютерних систем отримала мережа Internet. Інтернет - це не тільки досить зручний засіб для оперативного пошуку необхідної інформації, а й засіб для спілкування, ведення власного бізнесу та ще багато інших застосувань можна назвати, список їх з кожним днем постійно зростає. Я згідна з автором статті, що питання використання глобальної інформаційної мережі Internet є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері інформатизації.

    ВідповістиВидалити
  3. В даній роботі розглядається практичність використання інтернету в сучасному житті.

    ВідповістиВидалити
  4. Актуально піднято питання якісного і прийнятного за ціною доступу до мережі Internet. Молодець!

    ВідповістиВидалити
  5. Мирослава Анатоліївна! Дуже приємно, читати думки та висновки молодого спеціаліста, що лише цього першого вересня прийшов працювати в школу. А це означає , що майбутнє школи в надійних руках! Бажаю успіхів, перемог, власних творчих здобутків!

    ВідповістиВидалити
  6. Мирослава Анатоліївна підійшла до розкриття цього питання професійно. Молодець!!!

    ВідповістиВидалити